Welkom! Wat fijn dat je hier bent terechtgekomen.

 

Deze website heb ik in 2024 geopend, maar ik blog al sinds 2012 op Anita's Dagboek. Zoals je ziet is de informatie hier nog lang niet af, maar het is net als met opruimen: met elke kleine stap die je zet bouw je aan iets groters. Wat eerst nutteloos of zinloos lijkt, groeit uiteindelijk uit tot iets wat je hart vervult. Kom gerust nog een keer langs of kijk ondertussen bij mijn blog of op Instagram.

 

Herken je je hierin?

 

Heb je het gevoel dat er meer moet zijn in het leven? Dagdroom je van een eenvoudiger leven met minder spullen en meer zingeving?


Op mijn blog Anita's Dagboek vind je tal van artikelen waarin ik je leer om zaken te ontwarren en orde te scheppen in je fysieke en je innerlijke chaos. 
Ik begon mijn eigen zoektocht naar meer zingeving in 2012 en besloot destijds om een jaar lang elke dag mijn huis op te ruimen. Ik had toen nooit kunnen vermoeden welke verandering iets ogenschijnlijk eenvoudigs als opruimen te weeg zou kunnen brengen. 

Wat begon met opruimen, leidde naar besparen, vervolgens naar eten zelf maken, naar het hervinden van mijn ritme, naar meer leven met de natuur en tot slot naar zelfzorg. Al deze 6 aspecten kunnen op zichzelf staan, maar de kracht zit erin dat je ervaart hoe ze met elkaar verweven zijn en hoe al deze aspecten ook in jouzelf met elkaar verweven zijn. 
Ik ging van een leven op de automatische piloot, met keuzes die ik maakte omdat iedereen ze maakte – opleiding, baan, op vakantie, spullen kopen, huis kopen, groter huis kopen - naar leven vanuit wat ik zelf belangrijk vond. 

Is dit herkenbaar?
- je hebt het gevoel vast te zitten.
- je ervaart continue stress.
- je bent kortaf naar je kinderen (je bent niet de moeder die je wilt zijn).
- je hebt het gevoel alsof je 'nep' bent, een acteur in je eigen leven.
- je hebt steeds vaker gedachtes als ‘is dit het nou?’ of ‘wat is de zin van mijn leven?’
- je hebt het idee dat je alleen maar aan het werk bent en het leidt nergens toe. 
- je bent iemand die nadenkt over het leven en je wilt de dingen begrijpen.
 
 

Ik kan jou begeleiden bij het herstellen van de verbinding met jouw eigen leven; zodat je je eigen richting (her)vindt. 
Ik heb voor elk seizoen een holistisch opruimtraject geschreven. Aan de hand van een bingokaart met 30 vakjes, ga je 30 dagen lang opruimen. Elke dag ontvang je een inspiratiemail met een concrete suggestie voor items om weg te doen én een opdracht met onderzoekende vragen. Het is een verdiepend en verrijkend opruimtraject, maar alles is in jouw tempo. De bingokaart maakt het speels; het getal van de dag is het aantal items dat je die dag wegdoet.  Elke seizoen heeft zijn eigen kwaliteiten en daar kun je gebruik van maken bij het opruimen. 
Wat je zult ervaren: Je huis wordt opgeruimder, je bespaart geld, je wordt minder angstig voor dingen die mogelijk zouden kunnen gebeuren en je gaat meer verbinding voelen met alles en iedereen. 
Hier lees je een aantal ervaringen van andere deelnemers

Ervaar je herkenning in een van mijn blogposts? Ervaar je ook spullen als ballast? Wil je wel verandering, maar blijf je steeds op hetzelfde uitkomen? Je bent hierin niet alleen. Er is een oneindige diepte in jezelf te ontdekken, door je huis en je leven holistisch op te ruimen. Hoe meer je opruimt, hoe meer je zingeving en richting in je leven hervindt. Ik kan je verder helpen in je ontwikkeling, waardoor je voorbij komt aan oude patronen. 

 

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en op de hoogte gehouden worden wanneer er weer een opruimtraject start? Dan kun je je aanmelden voor de maandelijkse inspiratiemail/nieuwsbrief


Warme groet,

Anita